En slow cooker er dybest set en enhed der kan opvarme, og som indeholder en keramisk eller metal gryde. Den har forskellige varmeindstillinger f.eks. lav, medium og høj. De ‘smarte’ modeller giver dig mulighed for at programmere flere indstillinger, herunder tid og temperaturændringer. Nogle arbejder også sammen med telefonapps.
Mange mennesker afhængige af deres slow cooker, når der skal laves supper, gryderetter, og nemme hverdagsretter. En slow cooker kan hjælpe med at gøre sejt kød mere mørt, og kan endda bruges til at lave brød.
Artikel oversigt
- Slow cooker eller Crock-Pot?
- Hvad er en Slow Cooker?
- Hvad er en multicooker?
- Fordele ved madlavning med en slow cooker
- Vælg den rigtige slow cooker
- De 5 bedst i test slow cookers
- 1. Crock-Pot 5,7 L SCCPBPP605-050
- 2. Crockpot DuraCeramic
- 3. Russell Hobbs 3,5L
- 4. CROCK-POT SLOWCOOKER 3,5L
- 5. Hamiltons slowcookers
- Hvor stor skal en slow cooker være?
- Slowcooker til Storfamilier
- Hvad med fødevaresikkerheden i en Slow Cooker?
- Nem måde at fjerne fastbrændt mad
- Undgå disse 3 almindelige slow cooker fejl
- Brug din slow cooker til DIY projekter
De 5 bedst i test slow cookers
Der er desværre ikke mange danske test af slow cookers, og de fleste er lidt forældede. Vi har kigger på en test fra Tyskland, der er opdateret oktober 2022
Crock-Pot 5,7 L SCCPBPP605-050
Crockpot DuraCeramic
Russell Hobbs 3,5L
CROCK-POT SLOWCOOKER 3,5L
Hamilton slow cookers
Crock-Pot 5,7 L SCCPBPP605-050
På Amazon har denne crock-pot fået 4.5 stjerner ud af 5 mulige i 527 anmeldelser.
Bedømmelse: Meget god

Om produktet
- Kapacitet 5,7 l – 5-6 personer
- Effekt: 250 watt
- LCD-display: Ja
- Omfattende digital timer op til 20 timer
- To varmeindstillinger
- Automatisk hold-varm funktion der tænder når madlavningen er slut
- Tåler opvaskemaskine
- Simregryde
- Brugervejledning med tip og 10 opskrifter inkl.
- Attraktivt oval design i sølvfarvet
- Den indvendige keramikgryde er ovnfast
- Aftagelig ledning
2. Crockpot DuraCeramic
Bedømmelse: Meget god

Om produktet
- Kapacitet 5 l – 4-5 personer
- Effekt: 230 watt
- LCD-display: Ja
- Timer op til 20 timer
- Automatisk hold-varm funktion der aktiveres automatisk, når timeren udløber.
- To varmeindstillinger
- Tåler IKKE opvaskemaskine
- Opskriftsbog inkl.
- Håndtag er varmeisoleret.
- DuraCeramic-belægning på gryden gør den ridsefast, og let at rengøre
- Aftagelig gryde og velegnet til alle typer komfur, også induktion
- Hvid rund slow cooker
3. Russell Hobbs 3,5L
På Amazon.de har denne crock-pot fået 4.5 stjerner ud af 5 mulige i 124 anmeldelser
Prisvinder i den tyske test.
En billig slow cooker der har fået gode anmeldelse. Den ligger nr. 4 i den tyske test. Nr. 3 er, der ikke forhandles herhjemme.
Bedømmelse: Meget god

Om produktet
- Kapacitet 3.5 l – 2-3 portioner
- Effekt: 200 watt
- LCD-display: Nej
- Timer: Nej
- To varmeindstillinger: Tilberedningstemperatur (90-100 ° C) og lav tilberedningstemperatur (80-90 ° C
- Hold varm funktion (60-70 ° C)
- Indikatorlampe
- Tåler opvaskemaskine, både potte og glaslåg
- non-stick belagt aluminium potte
- Kan bruges på komfuret
- Pladsbesparende
- Enkel betjening
- Non-slip fødder
- Glaslåg
- Rustfrit stål
4. CROCK-POT SLOWCOOKER 3,5L
På Amazon.de har denne crock-pot fået 4.5 stjerner ud af 5 mulige i 435 anmeldelser.
Bedømmelse: God

Om produktet
- Kapacitet: 5,7 l – 2-3 personer
- Effekt: 210 watt
- LCD-display: Ja
- Timer: Nej
- 3 varme indstillinger og hold-varm funktion
- Tåler opvaskemaskine, både potte og glaslåg
- Brugermanual med opskrifter
- Aftagelig ovnfast CrockPot
- Glaslåg og potte i stentøj
- Attraktivt design rustfrit stål i rød metallic
5. Hamilton slow cookers
De sidste slow cookere vi vil præsentere er et par produkter fra Hamilton I flere engelske test bliver de fremhævet som et godt køb, og da de også ligger på et rimeligt prisniveau herhjemme, synes vi at de er værd at tage med.
Hamilton Beach Slow Cooker får også gode anmeldelser. Den findes i en billig model med 5.5. l kapacitet, tre programmer, auto funktion, men uden digitalt display – og plads til en kylling på 2.7 kg.
Bedømmelse: god

Hamilton Beach Set ‘n Forget Slow Cooker
- Kapacitet 4,7 l
- Effekt: 250 watt
- LCD-display og timer
- Tre programmer: Termometret, stegetid eller manuel indstilling.
- Automatisk hold-varm funktion
- Låg og skål tåler opvaskemaskine
- Låget kan fastlåses, så du nemt kan medbringe slow cookeren, og samtidig sikrer det, at låget ikke løfter sig på grund af dampen.
- Termometer – følg madlavningen gennem glaslåget
Hvad er en Slow Cooker?
Din mors generation har måske gjort slow cookeren populær, men den er bestemt ikke forældet. Slow cookeren var super trendy i 70’erne. I løbet af det årti begyndte omkring 40 virksomheder at sælge slow cookers til butikkerne. De blev markedsført til arbejdende mødre, der ikke længere var ivrige efter at stå i køkkenet hele dagen. Crock-Pot havde endda et slogan, der lød nogenlunde sådan:
“Kokkererer hele dagen, mens kokken er ude.”
Inspirationen til slow cookeren kommer fra gryderetten cholent. Den smarte slow cooker er udviklet af Irving Naxon, der blev inspireret af hans litauiske mor. Hun voksede op med en gryderet kaldet cholent, som det tog timer at lave i ovnens restvarme, fordi ovnen skulle være slukket for at overholde sabbatten. Han fik patent på apparatet i 1940, et kogekar omgivet af en varmeenhed.
Slow cookers er stadig virkelig populære. Ifølge Euromonitor, en forbruger forskningsvirksomhed, er salget af slow cookers næsten fordoblet i USA siden starten ad dette århundrede.
Globalt var markedet mere end $1 milliard i 2016.
Du kan lave næsten alt slags mad i en slow cooker. Dips, dessert, suppe, kød, kartofler, cocktails. Mulighederne er virkelig nærmest uendelige.
Hvor stor skal en slow cooker være?

Selvom der på boksen står, at slow cookeren kan indeholde seks liter, så får du ikke seks liter gryderet ud af den! De fleste slow cookers praler med en stor kapacitet, men den brugbare plads til madlavning er omkring to tredjedele af den angivne kapacitet, da du ikke kan fylde gryden helt op til toppen. Generelt falder størrelserne ind under følgende kategorier
Antal personer | Størrelse | Angivet kapacitet |
---|---|---|
1-2 personer | Små | 1,5 til 3 liter |
3-4 personer | Medium | 3 til 5 liter |
5 eller flere personer | Store | 5 til 6,5 liter |
Slow cooker eller Crock-Pot?

En Crock-Pot er det samme som en slow cooker, men en slow cooker er ikke det samme som en Crock-Pot. Det lyder nok lidt forvirrende, men der er en logisk forklaring.
En Crock-Pot er navnet på et mærke, men da det er et af de mest populære mærker på markedet, er der en tendens til at bruge udtrykket i daglig tale, uanset hvilket mærke slow cooker der er tale om.
Crock-Pots og slow cookers bruger fugtig varme til at tilberede mad over en lang periode. Begge bruges til at tilberede de samme typer af fødevarer, og begge producerer de samme lækre resultater. De smarte køkkenmaskiner indeholder endda de samme tre komponenter: En gryde, et glas låg, og et varmeelement.
En slow cooker fremstilles af en række forskellige producenter, og nogle modeller nogle har avancerede funktioner og multi-cooking kapacitet. Slow cooker, crockpot og crock pot, er nok de mest almindelige udtryk du ser, hvis du søger efter opskrifter på nettet.
De mest almindelige slow cooker modeller har en porcelæns/keramik ’gryde’ indsats, og varmeelementer i siderne og bunden, så varmen omgiver maden. Normalt er der to varmeindstillinger LAV og HØJ. Mange nyere slow cookers har også en VARM indstilling og/eller en timer, og nogle skifter automatisk til VARM-indstillingen, når maden er færdig. Der findes også slow cookers med en metalindsats, som kan bruges på komfuret f.eks. til at brune kødet inden tilberedning.
Andre typer slow cookere og multi-slow cookere varmer kun fra bunden af gryden. Før i tiden var det typisk den måde en crock-pot varmede på, men det er ikke længere en gældende. Det kan dog være interessant, hvis du overvejer at købe en brugt slow cooker/ crock pot.
Så forskellen ligger ikke i navn eller mærke, men i den måde, er varmen i tidligere modeller blev fordelt under eller omkring porcelæns eller metal indsatsen.
Hvad er en Multi Cooker

Hvis du ønsker at skære ned på hvor antal køkkenapparater for eksempel på grund af begrænset bordplads eller opbevaringsplads kan du i stedet overveje at anskaffe dig et multifunktionsapparat med en slow cooker indstilling.
Der findes efterhånden en del multi cookers på markedet, der har slow cooker funktion, samtidig med at den kan bruges som trykkoger, riskoger etc., og de fleste er i stand til brune og sautere maden.
Vælg den rigtige slow cooker
Har du brug for en timer eller andre smarte indstillinger? Har du brug for en ’hold-varm’ indstilling, eller foretrækker du en timer, der slukker maskinen, hvis du ikke er tilbage, når madlavningen er færdig? En slow cooker med digitale indstillinger er normalt dyrere end en mere grundlæggende modeller med bare nogle få indstillinger.
Mange billige slow cookers har dog ofte en ’hold-varm’ indstilling, så du kan spare penge ved at vælge en basismodel frem for en mere avanceret. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige funktioner, der findes på slow cookere.
Indikatorlys
Det lyder indlysende, men et lys er en god visuel indikator, for at din slow cooker virker, og er i gang. Det er faktisk både nyttigt og lidt vigtigt, fordi det tager et stykke tid at varme den op, så du kan ikke ’mærke’ om madlavningen er begyndt.
Timer og ’hold-varm’ funktion
En slow cooker kan efterlades i rigtig lang tid, fordi den ikke opnår ret høj varme. Mange nye modeller har en timer funktion: Hvis din opskrift har en kogetid på seks timer, og du er på arbejde i otte, så kan du programmere din slow cooker til at bruge opvarmningsfunktionen til at holde maden varm, til du kommer hjem.
En hold-varm timer er altså praktisk, hvis du er væk fra din slow cooker i længere tid, end det tager at tilberede maden. Når den tilberedningstid du har indstillet på timeren er nået, så skifter slow cookeren til en ‘hold varm’ indstilling. Det betyder, at din mad stadig vil være klar til at spise, lige så snart du er tilbage – uden at den bliver overkogt.
Ifølge fødevarestyrelsen, er der ingen begrænsning for, hvor længe mad kan holdes varm:
”Hvis man varmholder mad, skal fødevaren have en konstant temperatur på mindst 65 °C. Der er ikke nogen tidsmæssig begrænsning for varmholdelse”.
fødevarestyrelsen
Auto cook
Madlavning på auto betyder, at maskinen starter på høj varme og falder til lav varme i resten af tilberedningstiden. Auto cook er en indstilling, der er mest almindeligt på de dyrere slow cookers.
Når slow cookeren er indstillet på Auto, begynder den at lave mad på Høj, indtil den når den rigtige temperatur. Derefter skifter en termostat automatisk til Lav, og forbliver på Lav i den resterende tilberedningstid, indtil slow cookeren er slukket. BEMÆRK: Automatisk indstilling slukker ikke for slow cookeren på et bestemt tidspunkt
Bruning- og svitse funktion
Kig efter en slow cooker med bruningsfunktion. En Slow cooker med bruningsfunktion betyder, at kan du tage gryden op og placere den direkte på komfuret, brune kødet, og derefter sætte det hele tilbage i slow cookeren og fortsætte madlavningen.
Mange opskrifter med oksekød foreslår at du svitser eller bruner kødet, før du lægger det i din slow cooker. Det forhindrer råvarerne i at klumpe sammen, og fjerner overskydende fedt inden kødet blandes med andre ingredienser. Men selve ideen med at skulle rengøre både en pande og en ekstra skål til for at brune kødet, er direkte i modstrid med selve grundtanken i en slow cooker: Du lægger ingredienserne i gryden, og så er der aftensmad om 6 timer!
Du kan finde slow cookers med en indre gryde, der kan bruges på el, gas og (mindre almindeligt) induktions kogeplader. Det giver dig mulighed for at bruge gryden til at brune kød og svitse grøntsager på kogepladen, inden de kommes i slow cookeren. En komfur-sikker gryde skærer ned på opvasken, og gør madlavningen lettere.
Hvad er gryden fremstillet af?
Keramik og stentøjs vs Aluminiumgryder
Keramik og stentøjs gryder er ofte en smule tungere end dem i aluminium. Aluminiumgryder har en non-stick belægning, som er lettere at rengøre.
Mikrobølgeovn og ovn sikker slow cooker
Nogle modeller har gryder, der kan sættes i mikrobølgeovnen og/eller ovnen, hvilket kan være praktisk til genopvarmning af mad eller som en ekstra gryde i ovnen.
Rund eller oval slow cooker
En rund model er ofte billigere end en oval model, og fylder mindre. En oval slow cooker har en tendens til at være større, men der er normalt også mere plads til voluminøs mad, som en kylling eller svinekoteletter.
Konstruktion
Sørg for, at du køber en ’ægte’ crock pot, der også har varmeelementer i siderne af apparatet, ikke kun i bunden. Og kigge altid efter en crock pot, som har en aftagelig gryde. Det gør rengøring meget lettere, da gryden oftest er af stentøj og kan kommes i opvaskemaskinen.
Slowcooker til Storfamilier
Til storfamilier skal du kigge efter en angivet kapacitet på ca. seks liter, som kan oversættes til en brugbar mængde på ca. 4,5 liter. Det giver mad til seks-til-otte personer på én gang, og er også perfekt, hvis du vil lave en stor portion til at komme i fryseren. Hvis du er mere tilbøjelige til at lave mad til en eller to, skal du vælge en mindre 3,5-liters slow cooker, det giver en brugbar volumen på ca. 2 liter.
Mange vil måske mene, at en slow cooker er beregnet til at lave mad til en stor sulten familie, men de kan også bruges til små måltider til en person. Hvis du kun laver mad til dig selv, har du måske lidt svært ved at svinge dig op til den helt store kulinariske præstation. Her kan en slow cooker komme til undsætning, hvis du ind i mellem tilbereder en større omgang mad, og fryser det ned i portionsanretninger til aftensmad på en travl hverdag.
Stor eller lille slow cooker?
Fordel ved stor:
Mindre slow cookers har en tendens til at være runde, og kan ikke rumme retter som ribben eller store stege. Hvis du planlægger at lave støre retter ind i mellem, og ikke ønsker at købe mere end en slow cooker, kan du overveje at gå en størrelse op.
Det er også værd at bemærke, at de større runde og ovale modeller har den fordel, at de kan rumme en mindre gryde, skål, springform, lille rund bradepande eller en lille holder til at placere en stegen på. I de fleste opskrifter skal ingredienserne bare skal kommes i gryden, men nogle opskrifter bruger ’gryde-i-gryde’ metoden, der kun virker med større modeller.
Fordel ved lille:
Hvis du regner med, at du kun skal lave mad til få personer, er en lille model måske det bedste valg. For du skal også tænke på, at en slow cooker skal fyldes med en tilstrækkelig mængde råvarer, for at kunne vedligeholde den varme, der kræves.
Hvad med fødevaresikkerheden i en slow cooker?

Slow cookers er en fantastisk opfindelse, men når du har at gøre med lave temperaturer over lange perioder, kan fødevaresikkerhed bliver en bekymring. De bakterier der forårsager madforgiftning, trives og formerer sig hurtigt ved stuetemperatur op til 60g.
Slow cookers er designet til at tilberede fødevarer langsomt, ved temperaturer mellem 75 g og 150 g, og fødevarestyrelsen siger, at som hovedregel skal en fødevare varmebehandles sådan, at fødevaren varmes helt igennem til en temperatur på mindst 75 °C. Så madlavning i en slow cooker ligger altså uden for farezonen. Men det er alligevel vigtigt er at sikre, at du bruger din slow cooker ordentligt, for ellers kan det gå galt. Hvis du holder dig til nogle ganske få og enkle slow cooker sikkerhedsretningsregler, så burde der ikke være et problem.
Vægt
En stegepande af god kvalitet vil altid have noget tyngde, men når du vælger en stegepande, skal du være sikker på, at den ikke er ubehageligt tungt at bruge. En undtagelse herfra er selvfølgelig en støbejernspande, der altid vil ligge i den tunge ende. Til gengæld er det en utroligt alsidig pande.
Opbevar kød og fjerkræ I køleskabet indtil de skal ned i slow cookeren
Hold letfordærvelige fødevarer nedkølet, indtil du har brug for dem. Hvis du planlægger at tilberede kød eller grøntsager, så opbevar dem i køleskabet indtil sidste øjeblik. Din slow cooker kan være et stykke tid om at bevare 75g, som er generelt anerkendt som den temperatur, hvor de fleste sygdomsfremkaldende bakterier bliver dræbt. Hvis ingredienserne opbevares i køleskabet indtil de skal bruges, så bliver det sværere for bakterier at formere sig vildt i de kritiske første timer af madlavningen.
Undgå at lægge frossent kød og fjerkræ i slow cookeren
Nogle opskrifter anbefaler, at du bruger frosne fødevarer i slow cookeren, men det kan give et bakterieproblem. Hvis du vil være på den sikre side, så lad være med at lægge frossent eller delvist optøet kød eller fjerkræ i en slow cooker, for så kan det tage længere tid at komme op på 75 g, og det kan også nedkøle alt i slow cookeren. Det er faktisk næsten som at bygge en legeplads til bakterierne.
Placer fødevarerne omhyggeligt
Grønsager koger langsommere end kød og fjerkræ, så start med at lægge dem i bunden. Tilsæt derefter kød eller fjerkræ, og dæk med vand, bouillon etc. Fugtige fødevarer som suppe, chili, pasta sauce og gryderetter er perfekte til slow cookers, fordi den damp der hober sig op, gør det til et meget ugæstfri miljø for bakterier.
Slow cooker temperatur valg
Oftest kan du programmere en slow cooker, og de har generelt mere end én temperatur indstilling. Det giver mening at bruge en lavere indstilling, hvis du planlægger at tilberede dit måltid over hele dagen, eller hvis du bruger mindre møre stykker kød. Men hvis det er muligt, skal du indstille slow cookeren til den højeste indstilling i den første time, og derefter skrue ned til den ønskede temperatur. Når maden når og forbliver over 75 g, vil det være sikkert, så længe slow cookeren er tændt. Nogle slow cookers findes med en auto cook funktion, der fungerer lige præcis på den måde.
Lad være med at genopvarme rester i en slow cooker
Rester bør opbevares i overdækkede beholdere, og nedkøles inden for to timer. Forsøg ikke at genopvarme rester i en slow cooker. Opvarm rester på komfuret, i mikrobølgeovnen eller i en almindelig ovn, og sørg for at maden når en minimumtemperatur på 75 g.
Som hovedregel skal en fødevare varmebehandles sådan, at fødevaren varmes helt igennem til en temperatur på mindst 75 °C.
Nem måde at fjerne fastbrændt mad

Du kender det sikkert godt, du tilbereder et enkelt i din slow cooker, fordi det er så nemt. Men nogen gange efterlader det en ikke-så-nem oprydning. I USA har de løst problemet, ved at man kan købe såkaldte ’Liners’, en kogepose/plastikpose som du forer gryden med. Men ud over at du måske ikke lige ønsker at lave mad i en plastikpose, uanset hvor fødevaresikker den siges at være, så er de også lidt dyre, hvis du bruger din slow cooker ofte.
Ideen med en slow cooker er, at det skal være enkelt at lave mad. Og den ide forsvinder ligesom lidt, hvis du skal i gang med den helt store oprydning efter maden. Hvis gryden kan komme i opvaskemaskinen, er det måske ikke så stort et problem, men hvis du har været uheldig, og et eller andet er brændt på, kan det være svært at få det fastbrændte væk.
I sådan et tilfælde er det ofte nemmest, at lade slow cookeren være tændt! Når du er færdig med at lave mad, skal du fjerne indholdet, og fylde indsatsen med vand. Sørg for at vandstanden er høj nok til at dække eventuelle fastbrændte ringe. Sæt slow cookeren på LAV og lad den køre i et par timer. Alle stædige fastbrændte rester bør være meget nemmere at få væk efter denne behandling.
Undgå disse 3 almindelige slow cooker fejl

Nogle gange ser det ud, som om der ikke er noget, en slow cooker ikke kan klare. Og selvom det stort set er sandt, så er der et par vigtige regler, der sikrer, at du virkelig får mest muligt ud af den. Her er tre af de mest almindelige slow cooker fejl, og vores tips til hvordan du kan undgå dem.
Undgå at komme for lidt eller for meget i din slow cooker
Du skal ikke overfylde eller komme for lidt i en slow cooker, som er ekspert i braisering. De kan tilberede den perfekte grydesteg så mør at du kan spise den med en ske. Hemmeligheden for at få det resultat ud af maskinen er at fylde den med den rigtige mængde mad og væske.
Gode opskrifter vil aldrig fylde slow cookeren mere end tre fjerdedele. Det er nok mad til at give varmen kan cirkulere grundigt under madlavningen, men også til at opretholde en stabil temperatur inde i gryden, så tingene braiserer eller simrer i stedet for at koge eller brænde.
2. Åbn ikke låget under tilberedningen!
Det er meget fristende at løfte låget for at se, hvad der foregår nede i gryden, eller endda at få en smagsprøve, men prøv at undgå det. En slow cooker arbejde ved at fange varmen og lave mad over en lang periode. Hver gang du fjerner låget, mister din slow cooker varme, og det tager et stykke tid igen at varme op.
Medmindre det er angivet i opskriften, er der ingen grund til at fjerne låget. Og hvis du åbner låget, gør det så kort som muligt og læg måske et minut eller to til tilberedningstiden.
3. Tilsæt ikke for meget vin eller spiritus
I modsætning til madlavning på et komfur eller i en ovn, hvor varmen er meget højere og mad ofte simrer uden låg, så koger vin og spiritus ikke ned og reduceres i en slow cooker. Så i stedet for subtile undertoner af vin, kan du ende op med en barske smag af “rå” alkohol, som er langt fra appetitvækkende.
Hvis en opskrift kræver vin eller spiritus, skal du kun bruge den givne mængde, selvom den måske virker lidt lille. Ellers kan du bruge vin eller spiritus til at deglaze gryden efter at kødet er bruning kød, derefter tilføje det til slow cooker.
Fordele ved madlavning med en slow cooker

Selvom en slow cooker ikke er velegnet til al slags madlavning, så har den mange gode fordele. De lange tilberedningstider giver bedre smag, samtidig med at den lave temperatur mindsker muligheden for at maden i bunden af gryden brænder på
- Billigere eller sejere kød eller mindre magert oksekød bliver mørt gennem den lange tilberedningsproces. En slow cooker er et perfekt valg til tilberedning af mange slags vildtretter
- Slow cookeren frigør plads i din ovn og på komfuret, og den er praktisk, hvis du skal lave mad til f.eks. en sammenkomst. Mange sværger i øvrigt til deres slow cooker, når de skal lave dressing eller kartoffelmos.
- Du slipper for at skrubbe flere gryder og pander for at lave et måltid mad. I de fleste tilfælde behøver du kun at vaske gryden i din slow cooker og måske et par redskaber som du har brugt under tilberedningen.
- En slow cookers burger mindre energi end en standard elektrisk ovn.
- En slow cooker varmer ikke køkkenet op, den måde en stor ovn gør. Det er et plus på en varm sommerdag.
- En slow cooker kan normalt efterlades uden opsyn hele dagen. Du kan lægge ingredienserne i, inden du går på arbejde og komme hjem til et varmt måltid mad. Et slow cooker måltid er et fantastisk valg på en travl dag,
Husk lige at teste din nye slow cooker inden du forlader den i flere timer uden opsyn: Når du køber en ny slow cooker, skal du bruge den et par gange på både HØJ og LAV indstilling, så du er sikker på, at alt virker som det skal!
Brug din slow cooker til DIY projekter

Hvis du har en ældre slow cooker gemt væk bagerst i skabet, som du ikke har lyst til at bruge til madlavning, så er der en del andre anvendelsesmuligheder.
Selv de mest grundlæggende modeller (de ældre er normalt hvide med keramiske gryder, tre indstillinger, ingen elektronik, ingen timer) kan bruges til alle slags DIY projekter og håndværk hvor noget skal opvarmes på komfur eller i mikrobølgeovn.
Husk at når du dedikerer din slow cooker til DIY, så kan du ikke længere bruge den til madlavning. Sikkerhed først. Hold maden adskilt fra garnfarven! Nogle af DIY projekterne kan også smitte af på indsatsen. Det betyder ikke noget, når din Slow Cooker alligevel ikke længere skal bruges til madlavning, men du kan da lige være opmærksom på det.
En anden vigtig ting er, at når du bruger et apparat på en ikke-tilsigtet måde, så gælder garantien ikke, hvis du altså stadig har en.
Hvilke DIY projekter kan du bruge slow cooker til?
Hvis du vil bruge din slow cooker til DIY projekter, så kig på internettet hvor der findes flere forskellige forslag, som ikke har noget med madlavning at gøre
Det spænder ret vidt fra sæbe og lotion over lysestøbning og garnfarvning til at fjerne maling fra for eksempel et dørhængsel eller rense babyens legetøj og bruge slow cookeren som luftfugter.