Opinel

Man begyndte at producere Opinels knive i 1890, i hjertet af de franske alper. Opinel-kniven blev hurtigt populær blandt de lokale landmænd og vinavlere og har siden da været en trofast følgesvend til både naturelskere, kokke, gartnere, bjergbestigere og sømænd. 

Den miljøbevidste virksomhed har nu base i franske Chambéry, og virksomheden er forblevet i familiens eje og drives nu af Joseph Opinels efterkommere. Virksomheden har et miljømæssigt fokus og har dedikeret sig til at producere knive, der tager hensyn til naturressourcerne. 

Opinel er et symbol på fransk kultur og livsstil. Virksomhedens legendariske foldeknive har prydet lommerne hos verdens største eventyrere. Roger Frison-Roche og Savoyard, alpinguide og bjergbestiger, foretager aldrig en opstigning uden at have en Opinel med sig, og det var netop en Opinel-kniv, som Picasso anvendte til sine skulpturer. 

I dag fremstiller Opinel endda køkkenknive og steakknive i Opinels karakteristiske farveskala. De har også produceret knive til særlige begivenheder såsom VM i fodbold i 1998, der blev afholdt i Frankrig, og Tour de France. 

Opinel ønsker, at deres knive skal føles som en naturlig forlængelse af den menneskelige hånd.