Morakniv

I Mora har man skabt skarpe knive til hele verden i mere end 400 år. Der ligger en lang og antik tradition bag knivhåndværket. Moraknivens rejse begyndte i 1891, da Frost-Erik Erson vendte hjem til byen Östnor i Mora efter fire år i Nordamerika. Frost-Erik åbnede en fabrik, hvor han fremtillede knive og i slutningen af 1800-tallet spredte knivene sig til resten Mora via byttehandel og senere til resten af Sverige og i dag bliver de solgt i hele verden.

Moraknivene er altid blevet fremstillet i byen Östnor, der ligger i Mora. Hele produktionen foregår fra start til slut i Mora, hvilket giver en præcis og kontrolleret produktion. At fremstille en rigtig god kniv er ikke en nem proces. Efter 125 år har Morakniv lært at mestre sig denne yderst svære opgave til perfektion.

Her hos Bageren og Kokken finder du de bedste knive fra Mora til alle køkkenets opgaver. Alt fra kokkeknive, urteknive, fileteringsknive og brødknive til allknive. Du finder også et praktisk forklæde og en knivtaske fremstillet i svensk læder af høj kvalitet.