Bagaren och Kocken AB

Mac

MAC Corporation blev grundlagt i 1964 af Tatsuo Kobayashi fra Seki i Japan. Familievirksomheden er kendt for sin produktion af verdens skarpeste kniv - MAC-kniven. Kobayashi anvendte barberbladet som model for kniven, der er tynd, fleksibel, let og skarp. Navnet MAC står for Molybdenum Alloy Carbon, som er det materiale, bladet er fremstillet af. Kniven er smedet og har et hårdere stål end de fleste andre knive, således at kniven holder sig skarp i længere tid.

MAC-kniven er fremstillet i Japan og er en kombination af et vestligt design og det japanske knivhåndværk. MAC-knivene slibes i hånden med en 10 til 15 graders slibevinkel af professionelle japanske smede i Seki-området. Dette japanske område har en 700 års knivproduktion bag sig. Eftersom de skarpe knive har en hårdhed mellem 58 og 60 grader Rockwell C, kan de nemt slibes, så man genvinder den karakteristiske "MAC-kant".

Hver kniv er knivskarp og velafbalanceret med et komfortabelt håndtag. Takket være det ergonomiske design og knivens lethed bliver arbejdet mindre trættende. Den tynde klinge af en høj kvalitet gør, at kniven skærer frit gennem næsten alt, uden at sidde fast. MAC producerer en række forskellige knive til alle mulige køkkenformål.