Ostehøvle

Vidste du, at ostehøvlen blev opfundet i 1925 af den norske møbelsnedker Thor Bjørklund? Han er grundlægger af firmaet Björklund og Sønner, som siden 1925 har produceret den originale model i Lillehammer. Her i sortimentet finder du en ny produktion af Björklunds oprindelige design. I Norden er ostehøvlen en meget almindelig ting i køkkenet, mens det uden for Norden ikke er nært så almindeligt. I mange lande købes den hårde ost i skiver.

Hos Bageren og Kokken finder du flere forskellige modeller af den klassiske ostehøvl. Men der er også det danske design, hvor ostehøvlen har en ståltråd. Det passer meget godt med de lidt blødere oste, som Sorte Sara, Morbier og andre.

Vi har også en osteholder, som er et meget hygiejnisk alternativ til dem, der ikke ønsker, at alle ved morgenbordet skal holde om osten. Med en osteholder høvler du skiverne, men uden at holde om den faktiske ost. På denne måde kan du forhindre snavs og bakterier i at fæstne sig på osten. En osteholder passer perfekt hjemme på morgenbordet, men også til den offentlige buffet.

Ostehøvle