Citruspressere

Vores smagsløg kan opfatte fem forskellige slags smage: Salt, umami, bitter, sur og sød. Det er ofte balancen imellem disse fem smage, der giver den bedste smag. Der er nogle ingredienser, der kan kombinere flere af varianterne og opnå en lækker smagseksplosion. En sådan form for vare er citrusfrugter. Appelsiner, citroner, limefrugter, grapefrugter eller mandariner har alle en afbalanceret bitterhed, en dejlig sødme og en lidt udfordrende syre. Desuden er de saftige citrusfrugter perfekte til at presse saft.

Ved at presse din egen saft af citrusfrugter bliver det hele meget sjovere, ligesom det er lækrere og sundere, når du selv kan styre tilsætningsstofferne. Det eneste, du behøver, er en citruspresser. Citruspressere er en juicer, der er specielt formet til at udvinde så meget saft som muligt fra citrusfrugter. Der er både manuelle og elektriske maskiner inden for segmentet citruspressere.

Hos Bageren og Kokken har vi en citruspresser, der kan lave friskpresset saft af citron, lime og appelsin. Vælg mellem modellen, hvor saften klemmes ud af, eller varianten, hvor du presser frugten mod en spids. Din citruspresser fås i forskellige former og farver fra mærker som Chef'n, Alessi, Eva Solo og Lékué.

Citruspressere