Kaffekværne

Kaffebønnen er egentlig ikke en bønne. Det er et bær, der plukkes fra kaffeplanten. Bærrene eller bønnerne ristes siden hen. Ristningen kan variere meget, og det påvirker smagen på afgørende vis. Efter ristningen kan bønnerne blive sendt videre til en stor fabrik, der maler disse, pakker kaffen og sælger den i dyre domme. Nogle af bønnerne pakkes dog uden at blive malet og leveres direkte til kunderne. Kunden vil derefter kunne male sin egen kaffe, hvilket giver en helt anden og mere frisk smag. Det er imidlertid et krav, at du har en kaffekværn derhjemme.

Hvis du har din egen kaffekværn derhjemme, kan du manuelt bestemme, hvilke bønner der havner i netop din kaffe. Smagen bliver lækrere, og du undgår færdigblandingerne. De forskellige former for brygningstyper kræver, at kaffen males på forskellig vis. Nogle kaffekværne maler groft, mens andre maler meget fint. Der findes både elektriske kaffekværne og manuelle kaffekværne.

Den bedste kaffesmag får man, når man maler sine kaffebønner lige før, kaffen skal brygges. Bageren og Kokken har et stort udvalg af kaffekværne, der kan male alt fra en fin espresso til en grovere form, perfekt til stempelkander.

Kaffekværne