Wok

Fra øst, nærmere betegnet Kina, kommer den utroligt populære wok. Wokken anvendes primært i de sydlige dele af Kina, hvor den er en unik gren inden for gryder. I dag kender man de typiske wokretter, men det var altså wokpanden, der kom først.

Med sine høje kanter og runde form ligner wokken næppe noget andet i dit køkken. En traditionel wok har en rund bund, der gør det lettere at smide rundt med grøntsager og kød. Den afrundede form fungerer dog ikke helt så godt på flade induktionsplader, og derfor findes der også modeller med flad bund. Formen på wokken er også det, der skaber de unikke funktioner. Den smalle bund holder en høj temperatur, mens temperaturen er lavere i midten. Ingredienserne tilberedes derfor med en helt anden hastighed og intensitet i bunden end ved de ingredienser, der kastes op mod kanterne.

Bageren og Kokken har både traditionelle og moderne wokpander til induktion. Wokken fås i en bred vifte af modeller, lige fra kulstofstål og støbejern til rustfrit stål og aluminium.

Wok