Støbejernsgryder

Gryder fremstillet af støbejern fordeler varmen på jævn vis takket være den tykke flade. Vælg en emaljeret gryde eller en i rent jern. Støbejernsgryder fungerer på alle typer varmekilder, og de er perfekte til induktionsblus takket være deres gode varmefordeling. Bageren og Kokken har formentlig den største samling af støbejernsgryder. Vælg mellem jerngryder fra Le Creuset, Skeppshult og Chasseur.

Emaljeret støbejern har længe været betragtet som et af ​​de bedste materialer til gryder. Det bedste er, at de kan bruges på alle varmekilder, herunder induktion. Det emaljerede støbejern sikrer en sund madlavning, der altid giver et perfekt resultat og bevarer madens gode smag, hvad enten det er kogt, syder på lav varme, bliver grillet, sauteret eller stegt ved en høj varme. Desuden sikrer emaljen, at din støbejernsgryde er nem at rengøre og ikke fjerner smagen fra ​​råvarerne. Et tip er, at du aldrig sætter din varme emaljerede støbejernsgryde i koldt vand lige med det samme efter tilberedningen. Det termiske chok kan nemlig ødelægge emaljen. Lad derfor altid gryden køle af, før du rengør den med varmt vand og opvaskemiddel.

Støbejernsgryder