Sauteuser

Ligesom så meget andet, der har at gøre med køkkenet, kommer sauteusen fra det franske sprog. At sautere betyder at ryste og bruges, når noget skal brunes hurtigt. Det er det samme princip ved en wok.

En sauteuse har en form, der mest ligner en kasserolle, men har omsluttende kanter, som bevirker, at den minder om en lille wok. Det er en meget alsidig pande, der kan bruges som en gryde til at koge saucen eller mere som en stegepande, når der skal brunes grøntsager, kød eller fisk. Det bedste er måske, at man nemt kan bruge den til flere af disse ting på samme tid. Eksempelvis kan man først brune svinekødet og derefter koge saucen sammen med kødet. Saucen og kødstykkerne giver således smag til hinanden.

Hos Bageren og Kokken finder du sauteuser i forskellige prisklasser og størrelser. Vi har sauteuser i kobber, kulstofstål, keramik og rustfrit stål. Alle med forskellige fordele til de enkelte anvendelsesområder.

Sauteuser