Lergryder

At lave mad på alternative og anderledes måder kan være både underholdende og bedre end bare at bruge de samme gamle gryder. Lergryder er en anderledes gryde, der virkelig udvider horisonten, når det kommer til madlavning og bagning. Lergryden blev allerede brugt i romertiden og havde også en storhedstid i 70'erne, men bliver mere og mere populær igen i dag. At lave mad i en lergryde har flere fordele. Der er også forskellige typer af lergryder, såsom taginer og stegeso. De forskellige typer skal anvendes på forskellige måder, men det vigtigste princip er, at lergryden skal placeres i ovnen, hvor fødevarerne tilberedes langsomt, så de får en god smag.

Man kan sige, at lergryden ligger i tråd med slow food-bevægelsens ideer om madlavning. Lergryden bevarer og forbedrer madens vitaminer i endnu højere grad end en konventionel gryde. Det gælder for mange lergryder, at de skal lægges i blød før brug, og de kommer herefter til at fungere som dampkogere.

Hos Bageren og Kokken forhandler vi det kendte mærke Römertopfs lergryder, men tilbyder også taginer og stegeso fra forskellige mærker. Med vores lergryder kan du begynde at kokkerere på en sundere måde samt leve et sundere liv. På lageret sørger vi naturligvis for at pakke din lergryde omhyggeligt, og vi leverer den endvidere hurtigt.

Lergryder