Excalibur

Virksomheden Excalibur har holdt til i Sacramento, Californien, siden 1973. Excalibur producerer de såkaldte dehydratorer. Tørreovne, der anvendes til tørring af mad. Næsten alt kan tørres, og det er kun din fantasi, der sætter grænser. Alt fra kød til frugt kan tørres i forskellige varianter. Det er vigtigt at huske på følgende ved tørringen:

Tid
Den tid, det tager at tørre en bestemt fødevare, afhænger af flere faktorer, såsom fugtighed, temperatur og størrelsen på det, der skal tørres. En tommelfingerregel er, at jo større overflade der udsættes for tørringen, desto hurtigere går det. En typisk fejl ved tørreprocessen er, at man tror, at en højere temperatur fremskynder processen. Dette kan føre til, at de ting, der skal tørres, får en nærmest læderlignende konsistens.

Temperatur
I gennemsnit er fødevarer ca. 10 grader koldere end lufttemperaturen på grund af fordampningen. Når væsken fordamper i fødevaren, afkøles fødevarerne og tørrer. På en Excalibur dehydrator er den temperatur, der er indstillet, konstrueret til temperaturen af ​​fødevaren, ikke lufttemperaturen.

Fødevarernes Temperatur
Urter 35-41°C 
 
Kagedekorationer 38-43°C
 
Yoghurt 43-49°C
 
Grøntsager 46-54°C 
 
Frugt 52-57°C
 
Kød 68°C