Brødbagning

Er det ikke en fantastisk følelse at invitere venner og familie over til prøvesmagning af dit hjemmebagte brød? Det er en vidunderlig duft, der spreder sig, når du tager et friskbagt brød ud fra ovnen. Man forstår med al tydelighed, at brødet har været en basisvare for mennesker over hele verden, siden man begyndte at dyrke jorden. Brød opstod som en videreudvikling af grød. Fra begyndelsen blandede man de knuste korn med vand for at lave en smidig dej, og derefter blev brødet bagt på en stenplade.

Her på Bageren og Kokken kan du finde alle de nødvendige dele til en vellykket brødbagning. Vi tilbyder dig bl.a. kageruller, bageplader, brødpensler og riste. Du finder endvidere bagestene, ofte kalksten eller granit. Bagesten lægges i ovnen, så man får en hårdere skorpe og bager brødet ligesom i en stenovn. Vi forhandler også brødspader, så det er nemt at føre brødet i den varme ovn. I en gærkurv gærer du brødet, så dejen ikke flyder ud, men i stedet får højde.

Brødbagning